Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
12.02.2021 Jakub Kudláč

Před čtyřmi lety Zlínští ovládli Malmö open

Neděle, 12. února 2017, Malmö, 14:30 hodin. Zlín poprvé ve své historii začíná finále švédského turnaje Malmö open, v duelu s norským týmem Oslo Tigers se však více než polovinu zápasu čeká na úvodní gól...

Již několikrát se zlínský tým účastnil turnaje na severu Evropy, nikdy dříve ale nedovezl domů lépe než šesté místo. Stejně tomu tak bylo v roce 2012, kdy se šestá pozice rovnala té poslední. Ač hráči SHK LAPP Zlín od tohoto posledního účinkování byli podpořeni třemi mistrovskými tituly z domácí ligy, o medaili se nemluvilo...

Hned úvodní zápasy skupiny ale napověděly, že tentokráte by to mohla být jiná písnička. Tři zápasy, tři čistá konta a tři výhry. A jaké! 10:0, 5:0 a 3:0. Poprvé Zlín inkasoval až od domácího týmu FIFH, stejně ale zvítězil 3:1. Ve skupině nepoznal hořkost porážky, když sice s norským týmem Oslo Tigers Moravané remizovali smolně po velmi kuriózním závěru 1:1, zápas na to ale zakončili základní skupinu výhrou 6:2.

Dominantní jízda nebrala konce. V semifinále Zlín opět porazil 3:1 domácí FIFH, ve finále se znovu utkal s Oslem. Což o to, že norský tým tvořený z mnoha reprezentantů byl lepší. Ve 23. minutě unikl obraně soupeře Zdeněk Hábl a krátce za polovinou duelu poslal Zlín do vedení.

Sedm minut před koncem pak český zástupce vedl dokonce o dvě branky, kdy se v oslabení prosadil Pavel Kubeš, ve stejné početní výhodě ale Oslo ještě stihlo snížit. Norové však ze svého mohutného závěrečného náporu vyrovnání nevytěžili, Zlín z Malmö dovezl zlato. První a doposud poslední, další účast totiž zatím Zlínští na tomto turnaji nepřidali.

Zlatá výprava Malmö open 2017: Matoušek, Molek - Julina, Doležal, Z. Hábl, Kubeš, Krupička, D. Hábl, Stodůlka, Palát, Slováček.