Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
07.01.2022 Redakce

Zlínský deník : Sledge hokejisty Zlína na úvod roku čeká klíčové ”semifinále” v Havířově

Sledge hokejisty Zlína na úvod roku čeká klíčové "semifinále" v Havířově

První utkání v novém roce a hned velmi důležité. V sobotu 8. ledna čeká zlínské sledge hokejisty duel na ledě Havířova, takové neoficiální "semifinále." Hraje se od 14:40 hodin.

Sledge hokejisté Zlína (tmavé dresy) zahájí nový kalendářní rok proti Havířovu. | Foto: SHK Lapp Zlín

Základní část domácí soutěže jde do finiše a ačkoli Zlínští okupují první příčku, ve vyrovnané tabulce to nic neznamená. Třetí Havířov má na ně ztrátu jen tři body, LAPP tak bude na severu Moravy bojovat o ubránění své pozice.

"Všichni kluci chtějí vyhrát, ale uvidíme v zápase, těžko předjímat. Záleží také, v jaké sestavě bude soupeř. Musíme ale sami za sebe odvést maximum," pověděl hlavní trenér SHK LAPP ZLÍN Tomáš Sedláček směrem k tomu, že u sestavy Havířova je vždy několik neznámých vzhledem ke složení mužstva z ruských zdrojů.

Sedláčkův tým zatím z osmi duelů prohrál jen dvakrát, tabulka je však neúprosná vůči jakékoliv ztrátě. "Domácí utkání s Havířovem se nám absolutně nepovedlo, vůbec jsme ho nezvládli," řekl směrem k duelu, kdy sice Zlín soupeře přestřílel 33:9, na góly ale padl 3:4.

Naposledy před Vánoci propadl s Karlovými Vary 3:6. "Utekl nám začátek a už to bylo proti tak kvalitnímu mužstvu těžké," připomněl stav 0:3 po první třetině.

Hokejisté Zlína (modré dresy) v předehrávce 26. kola Tipsport extraligy vyzvali vedoucí Třinec.

Zápas s Oceláři v ohrožení. Soupeři Beranů byla nařízena karanténa

Zlínu si jinak proti ruským snajprům dlouhodobě nedaří, z posledních šesti utkání vyhrál jen jediné. "Na papíře to je jasné, ale herně to není tak jednostranná bilance. Třeba v semifinále doma v roce 2019 jsme soupeře v jeho silné sestavě porazili. O letošním domácím duelu už jsme hovořili," sdělil zlínský kouč.

První dva týmy po základní části se podívají do finále, třetí a čtvrtý si zahraje o bronz. Vše se odehraje v jednom superfinálovém víkendu na jednom místě, zatím nezveřejněném.

Celkově finiš dlouhodobé části je zamotaný. Všechny týmy krom Zlína ji zakončí o tomto víkendu, jen hráči z Baťova města až 15. ledna domácím duelem se Spartou.

Autor: Jakub Kudláč

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/hokej_region/sledge-hokej...