Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
27.03.2022 Redakce

hokej.cz : Žraloci jsou po osmi letech mistry para ligy! Stříbro pro Havířov, třetí je Zlín

Žraloci jsou po osmi letech mistry para ligy! Stříbro pro Havířov, třetí je Zlín

Foto: Michal Zbraněk, parahockey.cz

Šampiony České para hokejové ligy se po osmi letech stali para hokejisté SKV Sharks Karlovy Vary, kteří během víkendového superfinále přehráli celek Havířova. Bronzovou medaili získali výběr Zlína.

V základní části, která vyvrcholila v lednu prohráli jen dvakrát, s těsným náskokem jednoho bodu v ní zvítězili před druhým Havířovem. A tak se Karlovarští moc těšili na superfinále, které bylo původně plánováno na leden, nakonec ovšem bylo přeloženo na konec března. Ve Zlíně si to šestice klubů rozdala o mistrovský titul, respektive o umístění.

V souboji o republikové prvenství změřili síly Sharks a parahokejisty Havířova. Hned úvod prvního utkání naznačil, kdo bude tahat za delší konec. Karlovarští během úvodních dvanácti minut třikrát skórovali, svůj náskok postupně navyšovali a nakonec vyhráli v jasném v poměru 10:0. Dvěma góly a čtyřmi nahrávkami se blýskl reprezentant Michal Geier. Zdatně mu sekundovali i Lukáš Karafiát (2+3) s Filipem Veselým (3+1).

Žraloci zvládli lépe i mnohem vyrovnanější odvetu. V přestřelce zvítězili 8:4 i díky sedmibodovému příspěvku famózního Michala Geiera, jenž vstřelil hattrick a přidal čtyři asistence. Karlovarští ovládli Českou para hokejovou ligu popáté v historii a navázali na své triumfy z let 2008, 2009, 2013 a 2014. Parahokej Havířov bral stříbro.

Foto: Michal Zbraněk, parahockey.cz

Zlín přehrál Mustangy a bere bronz

Podobný průběh jako finále měla i série o bronz, ve kterém se střeli para hokejisté Zlína a Pardubic. Zlínští v domácím prostředí PSG areny zvládli skvěle úvodní zápas, ve kterém Mustangům nastříleli sedm gólů. Hattrickem se navíc blýskl Martin Joppa (3+2).

Odvetné utkání bylo opatrnější. První třetina branku nepřinesla, po změně stran ovšem zlínský celek čtyřikrát udeřil, zlomil odpor pardubického soupeře a po vítězství 6:2 si mohli hráči šestinásobného republikového šampiona pověsit na krk bronzové medaile.

Foto: Michal Zbraněk, parahockey.cz

Sparta končí pátá, Hanáci jsou poslední

Superfinále mělo odpovědět i na otázku, kdo obsadí pátou příčku, kterou v základní části uhájila Sparta před Olomoucí, a ve Zlíně toto jen potvrdila. V úvodním utkání Pražané vedli, pak sice Kohouti srovnali, ale reprezentanti Zdeněk Krupička s Alexem Oharem svými zásahy rozhodli o výhře Sparty v poměru 3:1.

Druhý duel sice rozjeli lépe Hanáci, kteří vedli díky brance Radima Mikuše. Pražský celek ovšem nepříznivý výsledek otočil i díky dvougólovým příspěvkům Zdeňka Krupičky a Jiřího Raula po vítězství 5:1 uhájil konečnou pátou pozici.

Foto: Michal Zbraněk, parahockey.cz

Konečné pořadí para ligy 2021/22

1. SKV Sharks Karlovy Vary
2. Parahokej Havířov
3. SHK Lapp Zlín
4. SHK Mustangové Pardubice
5. HC Sparta Praha sledge hokej
6. SOHO Olomoučtí Kohouti