Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
24.03.2022 Redakce

zlin.cz : Sledge hokejisty Zlína čeká na závěr sezony dvojzápas o bronz s Pardubicemi

Sledge hokejisty Zlína čeká na závěr sezony dvojzápas o bronz s Pardubicemi

Foto: Sledge hokejisty Zlína (tmavé dresy) čeká dvojzápas o bronzové medaile s Pardubicemi. Foto: petrkoval.com

ZLÍN - Třiadvacátá sezona zlínského sledge hokejového klubu se napodruhé, a nyní snad už definitivně, přibližuje svému konci. V pátek 25. a v sobotu 26. března čeká Zlín domácí dvojzápas o bronz s Pardubicemi. Minisérie, která se měla původně hrát již v lednu.

Nakonec byly závěrečné zápasy kvůli přípravě české reprezentace na paralympijský turnaj v Pekingu odloženy. Nyní se již i za účasti českých reprezentantů vše chystá na vrchol sezony.

Poslední dva měsíce jsme trénovali v pár lidech, většinu reprezentantů vlastně uvidím až den před zápasem. Je to nezvyk, ale mají to tak všichni,“ popisoval nečekané protáhnutí sezony o dva měsíce trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

Jeho tým se utká s Pardubicemi. Oba týmy jsou si v play-off souzeny, hrají spolu ve vyřazovacích bojích velmi často. V letech 2015, 2017 a 2018 LAPP přehrál Mustangy ve finále. „Bývají to kvalitní zápasy, ofenzivní a s dobrou fanouškovskou kulisou,“ řekl zlínský lodivod.

Moravané od roku 2015 pravidelně končili sezonu (řádně dohranou, pozn. red.) titulem, letos tomu však bude jinak.

Sníženou motivaci to však rozhodně neznamená. „Je tady plno kluků, kteří z ligy bronz ještě nemají, byla by škoda si ho do té sbírky nepřibrat. Medaile nevisí tak vysoko, určitě je naší motivací zápasy urvat. Navíc dva roky po sobě jsme teď přišli vinou covidu o vrchol sezony, takže si to letos chceme vynahradit,“ plánuje Sedláček.

Oba týmy bude čekat ojedinělá série. Hraje se na dva zápasy, přičemž vítězem se stane tým, který pomyslně uhraje více bodů. První duel může skončit remízou, v případě druhého nerozhodného výsledku už se ale bude prodlužovat. Stejně tak v případě výhry jednoho týmu v pátek a výhry toho druhého v sobotu.

Vzájemné zápasy z letošní sezony vyzněly oba pro Zlín. Doma zvítězil 5:1, venku 4:3.

Celková bilance s Mustangy čítá 28 zápasů a pouhé dvě prohry, z toho obě na ledě Pardubic. V play-off pak LAPP vyhrál všech sedm měření sil.

Autor: Michal Konečný