Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
24.06.2022 Tisková zpráva

Bez LAPP Cupu i letos

Bohužel, nevyšlo to ani do třetice. Prestižní mezinárodní sledge hokejový turnaj LAPP Cup Zlín si na svůj jubilejní 10. ročník bude muset i nadále počkat. Za což to předchozí dva ročníky byly nuceně zrušeny kvůli pandemii a složitosti cestování, letos je to způsobeno globální krizí.

"Jakožto organizátor jsme byli i přes zvýšené náklady připraveni vše pokrýt a ufinancovat, bohužel u klubů tomu tak nebylo. Krom domácího Zlína se přihlásily pouze tři zahraniční kluby, což je málo. Turnaj jako LAPP Cup si zaslouží početnější obsazení," pověděl ředitel turnaje Petr Julina. Účastnit se krom Zlína měly i týmy z Norska, Švédska a Itálie. Odpadly tradiční účastníci z Rakouska a Německa, mimo hru je pochopitelně i Rusko.

"Měli jsme námluvy téměř se všemi státy, kde se hraje sledge hokej, ale bohužel. Na klubové úrovni je to v současnosti pro manažery těžké. Sešlo se všechno dohromady, vidíme to každý sám. Například jen doprava jednoho týmu autobusem z pražského letiště do Zlína se zvedla dvojnásobně, což znamená desítky tisíc navrch na dopravu z kapsy klubů," nadhodil jeden příklad za všechny Julina.

Lapp Cup se hraje (hrál) ve Zlíně pravidelně každé září od roku 2011, postupem času nabíral na věhlasu a těšil se velkému zájmu fanoušků i médií. Při posledním hraném ročníku 2019 se povedlo dvakrát zcela naplnit arénu o kapacitě 600 diváků a hrálo na něm 22 hráčů, kteří se v téže roce účastnili mistrovství světa. Při utkání mezi Zlínem a Malmö v roce 2017 byl sledge hokej na klubové úrovni vůbec poprvé v české historii živě vysílán Českou televizí. Zlín domácí turnaj ovládl v roce 2018, posledním vítězem je švédské Malmö. Bohužel, ročníky 2020 a 2021 byly kvůli celosvětové pandemii covidu-19 zrušeny, letos pro změnu z důvodu globální krize, která dolehla na kluby napříč světem. LAPP Cup na svůj jubilejní 10. ročník čeká; čtvrtý pokus bude mít v září 2023.