Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
02.02.2023 Jakub Kudláč

Jsme na správné vlně, a to pak hokej hrát umíme, pochvaluje si kapitán Ligda

Již v sobotu vstoupí sledge hokejisté Zlína do semifinálové série s Olomoucí. V play off se pokusí tým okolo kapitána Mariana Ligdy navázat na skvělé výsledky v novém roce, kde Zlínští zatím ve všech čtyřech zápasech přesvědčivě zvítězili a sebrali plný počet bodů.

Mariane, jak se cítíš před play off bitvami?

Momentálně je v týmu dobrá nálada. Nový rok jsme začali dobře, jsme na správné vlně. Snad se na ní budeme držet dál a probojujeme se až do toho samotného finále.

Základní část byla celkem divoká, nakonec jste ale obsadili druhé místo. Takže panuje spokojenost i s tímto?

V první řadě, ještě jsme ani jeden zápas v této sezoně nehráli v plné síle. Kluci, kteří nedostávali dříve tolik prostoru, tak jej letos dostali a plnohodnotně se zapojili do základu. Má to tedy i tyto pozitiva. A to, že nejsme první v tabulce po základní části vůbec nevadí, v play off je to úplně jiné. Myslím si, že hodně ukázal i zápas ve Varech, kde jsme nebyli slabším týmem. Jejich tým z české repre je sehraný, jsou to mladí kluci, ale ukázali jsme tam, že hokej hrát umíme, srovnali jsme třígólové manko a bodovali.

Mluvíš o absencích, asi je na čase, aby zmizely, že?

Je to náš problém, musíme se s tím vypořádat, ale je to samozřejmě důvod, proč jsme některé zápasy prohráli. Třeba v duelech se Spartou jsme nebyli horší, ale prohráli jsme. Oproti tomu pak jsme doma skvěle zvládli utkání s Pardubicemi, kde jsme museli vyhrát. A to jsme hráli na jednoho obránce, co je na soupisce. Jak jsem říkal, je to o tom, že teď je dobrá nálada, a to pak ten hokej hrát umíme. Máme tady zkušené kluky jak ze slovenské, tak z české repre. Jsou tu TOP hráči. Ta síla tu je a musíme to ukázat tím, že budeme střílet góly."

Poslední čtyři duely základní části jste celkem jasně vyhráli, konečně ten hokej baví, co?

V této podobě, jako hrajeme hokej my, by měl být v první řadě zábava. Takto je potřeba se k tomu postavit. Když se tady budeme handrkovat, nemá to smysl.

Na jinou notu, pár měsíců zpět jsi se stal otcem, jak si tuto roli užíváš?

Role otce je jako orat pole. Je to těžké, ale krásné. Jsem velmi spokojený, užívám si rodinu, máme super náladu. Je to skvělé a posouvá to člověka zase o krok dál.

Nabíjí tě to i do hokejového života?

No, je problém v tom, že teď už není moc času na přípravu, vše směřuju spíše k zápasům. Nyní už je hokej na čtvrté místě, býval na prvním.