Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
25.03.2023 Jakub Kudláč

Kapitán Marian Ligda: Finále rozhodla efektivita, jinak ale převládají pozitiva

Sezonu zakončenou úspěchem v podobě zisku stříbrných medailí mají za sebou sledge hokejisté Zlína. Jejich kapitán Marian Ligda hodnotí nejen finálovou sérii, ale i celý ročník.

Máte stříbrné medaile, jak chutnají?

"Po té sezoně, která byla divoká a dost týmů bojovalo o play off až do poslední chvíle, tak si myslím, že to je úspěch. Ale když zhodnotím finále, prohráli jsme si to vlastními chybami. Nebyli jsme horším týmem, ale jednoduše jsme nebyli efektivní v zakončení a nabídli jsme soupeři čisté šance, kde tým, jako Karlovy Vary, dá ze šesti nájezdů sedm gólů."

Máte nějaký konkrétní bod, co rozhodlo finálové boje?

"Individuální chyby, to byl rozdíl, který rozhodl. A ona efektivita v zakončení. První třetinu jsme hráli 2:2, pak se to zlomilo gólem, který smrděl ofsajdem. Ale na to už se nehraje. Pak jsme nedokázali deset minut chytit tempo, dostali jsme tři góly a pak už to bylo těžké. Třetí třetinu jsme sice drželi v rukou, ale dali jsme dvě tyčky... No, to je ta efektivita."

Třetí inkasovaná branka vás dost vyhodila z tempa, za pět minut už byl stav 6:2...

"Byly to odražené puky, tím, že je hráč natočený k brance, tak padly dvě branky z takovýchto ošemetných puků. To jsou jednoduše mrtvé puky."

Jaké bude celkové hodnocení sezony?

"Hodnocení může být jedině pozitivní. Tým dal ze sebe všechno, ukázal, že umí hokej hrát. Když bychom spolu častěji trénovali, myslím si, že by to bylo ještě lepší. Ale je to pořád amatérský sport."