Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
05.03.2023 Redakce

Parahockey.cz: Reportáž z prvního finálového utkání


Ve finálovém duelu se sice Zlínští dostali do vedení, Sharks ale zatli zuby a postupně převzali otěže zápasu do svých rukou. Olomouci stačila na dobytí Prahy jediná branka a Pardubice si výhru v Havířově poctivě vydřely.


Žraloci se zakousli do Zlína a urvali první finále na svou stranu

Zlínští v minulé sérii porazili Olomouc, Karlovy Vary zase pražskou Spartu. Ve finále se tak odehrál česko-moravský souboj, nutno dodat, že se diváci rozhodně měli na co koukat.

Začátek utkání byl velmi divoký. Nejprve sice poslal Žraloky do vedení Patrik Sedláček, ale ihned po vhazování ve středovém kruhu vyrazil vpřed Zdeněk Hábl a povedenou ranou vyrovnal. Lídr základní části opět zabral a v situaci dva na dva vyslal přesnou střelu po ledě Radek Zelinka. Navíc velkou chybu domácích ve dvanácté minutě potrestal unikající Filip Veselý a rázem to bylo o dvě branky.

Ve druhé části se Zlínští skvěle chopili aktivity a byli to právě oni, kdo po většinu času tvořil hru. V cestě jim ale stál perfektní Mach a i díky němu přežili Sharks několik tuhých chvil. Navíc minutu před sirénou vyplaval kotouč po chybě Moravanů na hůl Filipa Veselého, jenž nekompromisní ranou skóroval. Okamžitě po buly vyrazili domácí vpřed, ale napálili jen tyč a vedení tak stále patřilo Západočechům.

Ústřední postava finále Filip Veselý zkompletoval hattrick na začátku rozhodující periody. Po obkroužení branky vyslal přesnou střelu, na kterou byl gólman Pastucha krátký. Po chvíli přišel trest za nedisciplinovanost, Karel Wágner pálil milimetrově z půlky hřiště a rázem byl rozdíl pětigólový. O závěrečnou kosmetickou úpravu skóre se postaral Dávid Korman, ale nic to vývoji utkání nezměnilo a po výhře 6:2 putuje první finálový bod do Karlových Varů.

Branky a nahrávky: 7. Hábl (Joppa, Korman), 40. Korman (Joppa, Hábl) – 6. Sedláček (Veselý), 10. Zelinka (Veselý, Wágner), 12. Veselý (Geier), 29. Veselý (Geier), 33. Veselý (Sedláček), 35. Wágner (Sedláček)

SHK LAPP Zlín: Pastucha (Molek) – Julina (A), Mach, Ferenčík, Hábl – Stodůlka, Zdražil, Zicha, Joppa (A), Ligda (C), Panák, Palát, Zubek, Šafařík, Korman
Trenér: Tomáš Sedláček

SKV Sharks Karlovy Vary: Mach – Jeřábek, Zelinka (A), Haas, Wágner (A) – Michalčín, Veselý, Kovářík, Geier (C), Sedláček, Karafiát
Trenér: Miroslav Hrbek

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

https://parahockey.cz/liga/karlovy-vary-jsou-blizk...