Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
06.02.2023 Redakce

Parahockey.cz : Vyřazovací části ligy zatím dominují hostující týmy

Vyřazovací části ligy zatím dominují hostující týmy

Po skončení základní části se v tabulce České parahokejové ligy zformovaly dvojice pro vyřazovací část. První Karlovy Vary v semifinále vyzvaly čtvrtou Spartu. V moravském derby si to zase spolu rozdají druhý Zlín a třetí Olomouc. V play out narazily páté Pardubice na českobudějovický Motor a šestý Havířov se utkal s týmem ostravských Flamingos.

Podrobné reportáže ze zápasů:

Pardubice berou po vysoké výhře první bod v sérii proti Motoru sledge

Na zimním stadionu v Soběslavi odstartovala série play out mezi Motor sledge České Budějovice a SHK Mustangové AUTO IN. V této sérii jsou favoritem Pardubice, které si proti Jihočechům připsaly v základní části dvě výhry. Utkání mělo úvodní buly v 9:15.

Hned od úvodního buly určovaly hru hráči Pardubic. První šanci zápasu si připsal německý reprezentant Bernard Hering. Svou střelou, která byla ještě sražená, orazítkoval horní tyč branky. Na konci 3. minuty se hosté dostali do vedení. Nahození Kubeše šikovně tečoval nikým nehlídaný Marek Michalec. Pardubice i po vstřeleném gólu neubíraly z tempa. V 7. minutě vedli hosté o dvě branky. Po přihrávce Michalce dostal puk do sítě Bernard Hering. O pár minut později se do šance dostal Raška. Svou střelu namířil ale nad branku brankářky Reast. Ani ve druhé příležitosti se Raška nedokázal prosadit. Tentokrát trefil v před předbrankovém prostoru výstroj brankářky. Ve 14. minutě přidaly Pardubice třetí branku. Hering našel svou přihrávkou Jana Rašku, který ve své třetí příležitosti poslal puk pod horní tyč.

Pár vteřin od začátku druhé třetiny přidaly Pardubice čtvrtý gól. Po přihrávce Heringa dostal puk za brankovou čáru Pavel Kubeš. Další branku Pardubic přidal ve 20. minutě Pavel Doležal. Poté Pardubice přidaly dva góly během čtyřiceti vteřin. Nejdříve dojel vyhozený puk od Kubeše Daniel Votruba a poté si našel odražený kotouč Michal Tereska st. a rázem byl stav 7:0 z pohledu Pardubic.

Třetí třetina začala průjezdem Kubeše přes celé hřiště. Svou akci ale nedokázal zakončit přesně. V rozmezí od 34. minuty až 37. minuty padly do sítě Motoru sledge hned čtyři branky. Jednou se prosadil Pavel Neuman a Bernard Hering u jehož gólu si asistenci přispal brankář Boček. A zbylé dvě branky si připsal Vojtěch Buhr. Netrvalo dlouho a během pouhých 26 vteřin přidaly Mustangové další dva přesné zásahy. Na konci 39. minuty skóroval Kamil Chudomský a o 26 vteřin později Pavel Kubeš. Konečný čtrnáctý gól přidal 16 vteřin před koncem Daniel Votruba.

Branky a nahrávky: 3. Michalec (Kubeš), 7. Hering (Michalec), 14. Raška (Hering), 16. Kubeš (Hering), 20. Doležal (MIchalec), 23. Votruba (Kubeš), 24. Tereska, 34. Buhr (Michalec), 35. Hering (Boček), 36. Buhr (Kubeš), 37. Neuman (Michalec), 39. Chudomský (Kubeš), 40. Kubeš, 45. Votruba (Hering)

Motor sledge České Budějovice: Reast – Zajan (A), Rumplík, Záluský, Zikmund – Lacko, Běhounek (C), Laibacher, Kalina, Kocanda, Špaček
Trenér: Martin Zikmund

SHK Mustangové AUTO IN: Boček – Kubeš (C), Pabst, Doležal (A) – Neuman, Šurc, Tereska ml., Raška, Michalec, Buhr, Hering, Tereska st., Chudomský, Votruba
Trenér: Michal Tereska

Autor reportáže: Kryštof Voneš

Zlín v prvním semifinále dobyl Olomouc

V základní části se oba ceky střetly dvakrát a vždy zvítězil domácí tým. Nejprve to byli Olomoučtí Kohouti, kteří si po výhře 3:1 připsali tři body, ale vzápětí jim to Zlínští oplatili. V PSG aréně vyhráli 4:2. Moravské derby slibovalo divákům zajímavou podívanou, o kterou se hráči skutečně postarali.

Vstup do utkání byl poněkud vlažnější, čehož okamžitě využil hostující Martin Joppa, který vyplaval naprosto sám u olomouckého gólmana a po kličce do strany skóroval. Stejný hráč unikl obraně Kohoutů i o pár minut později, ale tentokrát Černoch předvedl skvostný zákrok. Poslední tři minuty úvodního dějství byly pro Olomouc pekelné. Kolotoč Zlína rozjel svou povedenou individuální akcí Zdeněk Hábl, jenž si v zakončení poradil dělovkou do šibenice. O necelou půlminutu poté se probil do slotu Martin Joppa, který si stejně jako při první brance gólmana položil a následně obhodil. První patnáctiminutovku uzavřel dovršením hattrick Martin Joppa.

Pro Kohouty to vypadalo velmi zle, když ve 22. minutě zvýšil na 5:0 Zdeněk Hábl. V přesilové hře se před ním zjevila prázdná branka a zlínský kanonýr příležitostí nepohrdl. O chvíli později ale bylo sníženo. Miloš Večerek vypálil již na modré čáře, čímž Pastuchu překvapil a kotouč zapadl přesně k levé tyči. Domácí gólman Černoch držel naděje Hanáků i při střele Joppy a následné dorážce Turice. Stále však jeho celek prohrával 1:5.

Úvod třetí patnáctiminutovky se nesl ve znamení zahozených šancí Mory. Nejprve do prázdné klece nezakončil Žižlavský, poté podobnou příležitost zahodil i Novák. Nedáš, dostaneš. Po dobývání Pastuchovi klece upláchl na druhou stranu rychlík Zdeněk Hábl a opět přesnou ranou do pravé šibenice skóroval. Zbytek utkání si již Zlínští pohlídali a po výhře 6:1 slaví i na Hané.

Branky a nahrávky: 23. Večerek (Jedlička) – 3. Joppa (Hábl), 13. Hábl (Joppa), 13. Joppa (Ligda), 14. Joppa, 22. Hábl (Joppa), 39. Hábl

SOHO Olomoučtí Kohouti: Černoch – Jedlička (C), Kardoš – Hlinka, Stašák, Novák (A), Rozkopal, Buriánek, Večerek (A), Mikuš, Žižlavský, Kaščák
Trenér: Tomáš Svozil

SHK LAPP Zlín: Pastucha (Molek) – Julina, Mach, Hábl (A) – Stodůlka, Zdražil, Zicha, Joppa (A), Turic, Ligda (C), Panák, Zubek, Šafařík
Trenér: Tomáš Sedláček

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Flamingos nedovedli udržet své vedení a s Havířovem padli

Duel dvou geograficky nejbližších celků parahokejové ligy nabízel třaskavý boj. Ostravané v čele s kapitánem Hečkem šli rychle do vedení, vytrvalý Havířov ale postupně přebral otěže zápasu a skóre otočil.

Domácí se dostali do vedení v čase 4:02, kdy se prosadil kanonýr Václav Hečko. Moravskoslezské derby bylo již od samého začátku velmi vyrovnané, Havířov srovnal v desáté minutě zásluhou Inga Kuhli-Lauensteina. Po patnácti minutách byl stav nerozhodný.

Prostřední část nabídla tvrdší hru, rozhodčí musel hned několikrát zvedat pravici. Vylučovalo se celkem třikrát, ale ani Flamingos, ani Havířovští své příležitosti nedokázali využít.

Rozuzlení jsme se dočkali až těsně před koncem. Po téměř půlhodině bez branek se znovu do listiny střelců zapsal Ingo Kuhli-Lauenstein, jenž ve 39. minutě poslal Havířov do vedení. Nic na tom nezměnil ani závěrečný tlak domácích a hosté si tak z Ostravar arény odvezli velmi cenné vítězství 2:1.

Branky a nahrávky: 5. Hečko – 10. Kuhli-Lauenstein, 39. Kuhli-Lauenstein (Fojtík)

Flamingos Ostrava: Kudela M. (Staněk) – Szturc, Kubela V., Handl, Vrubel (A) – Gotthardt, Dzimko, Varga, Židlická, Bařák, Němec, Hečko (C)
Trenér: Jan Szturc

Parahokej Havířov z.s.: Loska (Lepáček) – Rauš, Kudrna (C), Fojtík (A), Staněk – Sobotková, Kuhli-Lauenstein, Stiborský, Rábik, Prostředník, Mlčák (A), Forgo
Trenér: Tomáš Mlčák

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Karlovy Vary zvítězily nad Spartou nejtěsnějším možným rozdílem

Duel mezi Sharks a Spartou nabídl velmi těsnou bitvu. Ačkoliv byli hosté jasnými favority, domácí Sparťané předvedli skvělý obranný výkon a svou hru značně zlepšili. S Karlovými Vary odehráli v základní části dvě utkání, v každém z nich obdrželi devět branek a dohromady vstřelili pouze jednu.

Do semifinále naskočil jeden z nejlepších brankářů ligy Michal Vápenka, jenž dělal útočníkům Sharks v zakončení obrovské problémy. Stejně skálopevný byl ale i Bohumír Mach, který se staral o svatyni Varů.

První šanci měli vítězové základní části v přesilové hře, poté co byl Jiří Raul vyloučen za držení. I přes pár střeleckých pokusů si Vápenka se vším sebejistě poradil a hájil nerozhodný stav.

Poprvé však kapituloval na úvod prostřední části. Na ránu Václava Kováříka byl krátký a domácí měli co dělat, aby zvládli vyrovnat. I přes tuhé boje v následující bezmála půlhodině hry, si Bohumír Mach pohlídal prostor za svými zády a žádnou z ran Sparty nepropustil. Žraloci si z hlavního města odvezli vydřenou výhru 1:0.

Branky a nahrávky: 18. Kovářík (Sedláček)

Sparta para hokej: Vápenka (Matoušík) – Zapletal, Raul (A) – Krupička J, Krupička Z. (A), Novotný, Frolík, Jirsa, Ohar (C), Bečvář, Kapko
Trenér: Jakub Novotný

SKV Sharks Karlovy Vary: Mach – Zelinka, Hass, Wágner (C) – Michalčín, Jeřábek, Veselý, Rennhack, Kovářík, Sedláček, Karafiát (A)
Trenér: Michal Hrbek

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Havířov doma přehrál Flamingos

V neděli 5. února se v havířovské GASCONTROL Aréně konal druhý zápas playout mezi týmy Parahokej Havířov z.s. a Flamingos Ostrava.

První dějství v Havířově příliš parahokejové krásy nenabídlo. Havíři měli v úvodu více šancí, ostravského gólmana Kudelu postupně prověřili, Lauenstein, Forgo, Fojtík a Kudrna. Brankář Flamingos ale pokaždé ukázal svou třídu. Postupem času se hra vyrovnala, na obou týmech ale bylo znát sobotní odpolední utkání v Ostravar Aréně. Flamingos se spoléhali na Hečka s Bařákem, ale jejich nájezdy pokryli Fojtík a poté i brankář Loska. První patnáctiminutovka fanouškům obou celků žádnou branku nepřinesla.

Na začátku té druhé se prezentoval Fojtík a na druhé straně Hečko pěknými akcemi z brejků, branka z nich ale nepadla. Ve 22. minutě dostal kapitán Flamingos Hečko menší trest za faul loktem a havíři udeřili dvěma slepenými brankami. Nejprve se střelou na teploměr prosadil v přesilovce Erik Fojtík. Po dvaceti vteřinách pak přidal druhou branku, po pěkném sólu, Ingo Kuhli – Launstein. Plameňáci byli těmito brankami zaskočeni, ale to ještě nebylo vše. Ve 26. minutě přidal třetí gól, výborně hrající, Ingo Kuhli-Lauenstein. Opět se trefil po parádní individuální akci. Na světelné tabuli svítilo po druhém dějství skóre 3:0.

Hosté měli parádní vstup do třetí třetiny. V jejím úvodu totiž z první akce udeřil Václav Hečko, jenž z nájezdu překonal svého bývalého spoluhráče Losku. Tentýž hráč skóroval i o 26 vteřin později, když zakončoval pěknou souhru korigoval skóre na 3:2 a Havíři se z krátké deky rychle oklepali. Mlčák a Launstein ale z dobré akce trefili jenom tyčku Kudelovy branky. Pak se chvíli hrálo čtyři na čtyři po vzájemném vyloučení Mlčáka a Vrubela. Ve 42. minutě pak zákeřným faulem bodci hokejky vyřadil ze hry kapitána hostů Hečka Erik Fojtík. Havířovský hráč proťal Hečkovi šlachy na levém zápěstí, následoval převoz do nemocnice a operace. Fojtík dostal trest do konce zápasu a o dalším postihu bude vedení České parahokejové ligy ještě jednat.

Po tomto zákroku se Flamingos nemohli dostat zpět do hry. Poté, co ztratili puk ve vlastním pásmu šel na ostravského gólmana Ingo Kuhli-Lauensteinen, který se prosadil v oslabení z brejku. Ostrava otevřela hru, ale do konce třetí periody ještě dvakrát inkasovala. V obou případech se trefil Jiří Forgo. Havířov porazil Ostravu 6:2. Nejlepšími hráči utkání byli zvoleni Erik Fojtík a Václav Hečko.

Branky a nahrávky: 24. Fojtík (Ingo), 24. Launstein (Kudrna, Mlčák), 26. Kuhli-Launstein (Kudrna), 42. Kuhli-Launstein (Forgo), 43. Forgo (Mlčák), 45. Forgo (Stiborský, Kuhli-Lauenstein) – 32. Hečko, 33. Hečko (V., Szturc)

Parahokej Havířov z.s.: Loska (Lepáček) – Rauš, Kudrna ©, Fojtík (A), Staněk – Sobotková, Kuhli-Lauenstein, Stiborský, Rábik, Prostředník, Mlčák (A), Forgo
Trenér: Tomáš Mlčák

Flamingos Ostrava: Kudela M. (Staněk) – Szturc, Kubela V., Handl, Vrubel (A) – Gotthardt, Dzimko, Varga, Židlická, Bařák, Němec, Hečko (C)
Trenér: Jan Szturc

Autor reportáže: Vít Káňa

Text zpracoval: Štěpán Navrátil
Foto zdroj: SKV Sharks Karlovy Vary

https://parahockey.cz/liga/vyrazovaci-casti-ligy-z...