Sparta

Zlín

Karlovy Vary

Zlín

8:2

Zlín

České Budějovice

Zlín

Pardubice

4:5

Ostrava

Zlín

3:0

Havířov

Zlín

5:2

Olomouc

Zlín

4:1

Zlín

Olomouc

8:5

Zlín

Sparta

Zlín

Karlovy Vary

4:8

České Budějovice

Zlín

3:6

Pardubice

Zlín

9:3

Zlín

Ostrava

Zlín

Havířov

2:5

Zlín

Sparta

1:2

Sparta

Zlín

1:7

Sparta

Zlín

0:6

Zlín

Ostrava

4:2

Ostrava

Zlín

4:5
02.05.2024 Jakub Kudláč

Sedm zlínských hráčů odcestovalo na světový šampionát do Calgary

Hned sedm trpaslíků vyslal zlínský sledge hokej na blížící se mistrovství světa, které začne v sobotu 4. května v kanadském Calgary. České barvy bude reprezentovat univerzál Zdeněk Hábl, ve slovenském dresu se pak představí brankář Miroslav Pastucha a v poli kapitán Slováků Martin Joppa, Marian Ligda, Slavomír Ferenčík, Dávid Korman a Róbert Turic.

Česko ve skupině A postupně vyzve Itálii, Japonsko a Kanadu. Slovensko se utká nejprve se Spojenými státy, následně s Čínou a skupinu zakončí duelem s Jižní Koreou.

Ze čtyřčlenných skupin postoupí do semifinále první dva celky každé skupiny, zbylé dva budou hrát o udržení systémem A3-B4, A4-B3. Poražení z těchto duelů sestoupí.

Pro Česko by měla být (a asi je) povinnost hrát o medaile, Slováci, kteří se do elitní skupiny vrátili po třech letech, se budou soustředit primárně na záchranu.

Mimochodem, další dva zástupce čítá Zlín také v poli rozhodčích, kdy do Kanady odcestoval jako hlavní Jan Vaněk, na čáře se pak představí Pavel Blažek. Turnaj celkově odpíská pět hlavních rozhodčích a devět čárových, zástupce mezi muži v pruhovaném má také hokejově exotická země Bosna a Hercegovina.

Zajímavostí taktéž je, že Slovensko všechny své duely ve skupině odehraje v 18:00 SEČ, to znamená v deset hodin dopoledne (v Calgary je o osm hodin méně). Medailové boje jsou na programu 12. května. Mezi kandidáty na finále patří zámořské celky, tj. Kanada a USA.

ROZPIS UTKÁNÍ ČESKA A SLOVENSKA V ZÁKLADNÍCH SKUPINÁCH (český čas):

Sobota 4.5:
USA - Slovensko 18:00

Neděle 5.5:
Česko -
Itálie 4:30
Čína - Slovensko 18:00

Pondělí 6.5:
Česko - Japonsko 4:30

Úterý 7.5:
Slovensko - Jižní Korea 18:00

Středa 8.5:
Kanada - Česko 1:00

Kompletní rozpis utkání v českém čase naleznete ZDE, statistické centrum a další podstatné informace na oficiálních stránkách ZDE.

POZNÁMKA: Sledovat všechny duely skrze Youtube můžete v prohlížeči Opera, kde je potřeba v nastavení povolit VPN.